Universitatea Constantin Brâncuși

HomeUniversitatea Constantin Brâncuși

UTGJIU.RO

Prezentare
Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu este prima instituție de învățământ superior din Gorj, fiind înființată în anul 1992. În acel moment avea în componență Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe.

Astăzi, în Universitatea ,,Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu există 4 facultăți (Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Științe Economice , Facultatea de Științe ale Educației, Drept și Administrație Publică, un Departament pentru Pregătirea Personalului Didactic, alte departamente funcționale, structuri care funcționează în baza și cu respectarea legii.

Context
De-a lungul celor 3 decenii de funcționare, UCB a avut cel puțin 3 variante de website de prezentare, nevoia de modernizare constantă apărând o dată cu dezvoltarea ofertei educaționale.

Web Logistics a primit cu bucurie propunerea de a se implică în actualizarea paginii web a bine-cunoscutei instituții de învățământ superior, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Proiectul aflat încă în derulare, are un grad de complexitate ridicat, atât prin volumul de informație destinat reorganizării și optimizării, cât și prin importantă obținerii identități vizuale de impact pentru o instituție emblematică a județului Gorj. Reorganizarea volumului mare de informație necesită un efort de amploare, lesne de înțeles în contextul problemelor mari de organizare a informațiilor în site, de indexare în Google Search și nu în ultimul rând, de design.

Provocarea
Echipei Web Logistics i-a revenit sarcina de a moderniza întrutotul designul website-ului, țînând cont atât de funcționalitatea acestuia, cât și de simbolurile de care se leagă însăși denumirea instituției de învățământ.

Provocarea a fost cu atât mai mare cu cât UCB-ul se raportează astăzi la exigență standardelor europene. Eforturile semnificative depuse pentru diversificarea ofertei educaționale, coroborate cu cele pentru dezvoltarea bazei materiale, a infrastructurii instituționale și a resursei umane, în vederea asigurării unor condiții competitive și calitative trebuiau încununate prin realizarea unui website care să constituie o carte de vizită demnă de o asemenea instituție.

Solutie
Vastul conținut informațional a trecut printr-o restructurare masivă, fiind reorganizat pe de-a-ntregul.

În realizarea structurii acestuia s-a pornit de la realitatea unei diversificări accentuate a ofertei educaționale—menită desigur pentru a răspunde nevoilor de instruire ale tinerilor, precum și cerințelor identificate în vederea inserției profesionale a absolvenților. Echipa Web Logistics și-a propus ca tot conținutul informațional să fie reorganizat astfel încât să permită utilizatorilor accesul facil și rapid la informația căutată.

Rezultat
Echipa Web Logistics a creat o imagine nouă, modernă, care completează eforturile de a reindexa site-ul în Google Search, dar și de SEO INSITE de bază.

În scopul utilizării unui conținut vizual pe măsură bogăției de informații, Web Logistics a realizat multiple sesiuni foto ale facultăților și dotărilor acestora.

Platforma actuală utgjiu.ro cuprinde azi informații de maxim interes pentru fiecare dintre cele 25 de programe de studii pentru ciclul de studii universitare de licență și 20 de specializări de master universitar.

ucb-birou
Clean minimal business card mockup on wood table with a pencil background. PSD file.
ucb-cana
0
0
image
https://www.weblogistics.ro/core/views/99f5df204f/
https://www.weblogistics.ro/
#d8d8d8
style2
paged
Loading posts...
/home/weblogis/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off