Muzeul Constantin Brancusi

HomeMuzeul Constantin Brancusi

Muzeulbrancusi.ro

Prezentare

Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” a fost înființat prin Legea nr. 199/2015, insa a fost deschis publicului, in 2020, pe 19 februarie, de Ziua Nationala Constantin Brancusi.

Scopul acestei instituții este de a promova și de a aduce în atenția publicului viața și opera sculptorului Constantin Brâncuși, punand accent pe perioada în care „patriarhul” sculpturii moderne a trăit și a lucrat în județul Gorj.

In viitorul apropiat va fi pus la punct si un departament de documentare – bibliotecă. Acesta va include colecții de cărți, publicații și cataloage ilustrând bibliografia exhaustivă privind viața și opera lui Constantin Brâncuși – studii de specialitate, monografii, studii de istoria artelor, albume, fotografii, și documente. De asemenea vor fi publicate studii, cataloage și albume.

Context

Site-ul de prezentare al muzeului, vine in completarea fireasca a locatiei fizice, tinand cont de faptul ca expunerea fizica, integrala a operei brancusiene este imposibila. Se urmareste asadar reunirea virtuala a tuturor lucrarilor marelui artist, recreând in acelasi timp, prin imagini, atmosfera din atelierul lui Constantin Brancusi.

Provocarea

Colectarea informatiilor cu privire la muzeu si evenimentele organizate sub egida acestuia, dar si organizarea materialelor intr-o maniera inteligibila si intuitiva utilizatorului, au constituit partea incitanta a acestui proiect.

Soluția

Echipa Web Logistics a realizat un website de prezentare bogat in comunicate de presa, aparitii in media, articole despre evenimente. Pentru ca proiectul este inca la inceput si in plina desfasurare, echipa Web Logistics se implica proactiv in actualizarea site-ului, asigurand totodata si mentenanta acestuia.

Rezultat

Din punct de vedere tehnic, a rezultat un website bine organizat, cu un design modern si placut care oglindeste activitatea institutiei. In cadrul website-ului se regasesc noutati referitoare la evenimentele culturale, expoziții temporare cu lucrări aparținând marelui sculptor, detalii despre taberele de grafică, pictură și sculptură mică pentru elevii școlilor de arte plastice, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici și alte instituții de cultură.

 

stampila-muzeul-brancusi
0
0
image
https://www.weblogistics.ro/core/views/99f5df204f/
https://www.weblogistics.ro/
#d8d8d8
style2
paged
Loading posts...
/home/weblogis/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off